דרושים (25 לחמניות):
קילו קמח כוסמין
כוס נבט חיטה
ביצה אורגנית
כוס שמן זית או 100 גרם חמאת גיי(חמאה טהורה )
2 כפות שמרים יבשים
2-3 כוסות מים חמימים לפי הצורך
כפית מלח גס אפור
כף סוכר
מלח גס אפור
שומשום מלא שחור

אופן ההכנה:
מערבבים  את הרטובים תחילה ומוסיפים בהדרגה את הקמח
שופכים בהדרגה את המיים רצוי שיהיו חמימים
לשים את הבצק למשך 10 דקות עד שהבצק רך אך לא דביק

מניחים בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק בכדי למנוע התייבשות, מניחים לתפוח עד שמכפיל את עצמו בערך כשעה וחצי

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל 25 חלקים
לשים כל כדור, מניחים  בתבנית מעל נייר אפייה להתפחה שנייה

מחממים תנור לחום של 190 מעלות
מפזרים  מעל כל לחמנייה  שומשום ומלח גס אפור, ואופים  למשך 20 דקות

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"