המנגו נחשב לאחד מהפירות הטרופים הטעימים ביותר, מכיל 66 קלוריות ל 100 גרם פרי. בממוצע מנגו אחד שוקל 400 גרם עם הגרעין, יעיל במצבים של דלקת בכליות ובמצבים של בעיות במערכת העיכול.
טוב לניקוי העור במצבים בהם מתפתחות נקבוביות וציסטות.
הפרי מתוק מאוד ולכן אהוב על הילדים.
ישנם מספר מינים של מנגו, המוצלח יותר הוא זן מאייה, אשר  מוכן לאכילה ראשון בעונה, בעל פחות סיבים הקליפה בהירה וצהובה, לעומת זנים אחרים אשר גדלים לקראת סוף אוגוסט תחילת ספטמבר.

דרושים:
800 גרם מנגו מקולף בשל ללא חרצן (3 מנגו מאיה בינוני),
14 גרם ג'לטין טהור,
כף דבש טהור של משק לין,
כפית קליפת לימון מגורדת,
4 חלבונים,
4 כפות מים רותחים,
3 כפות מי קרח,
צרור נענע לקישוט,
דבש חרובים,

אופן ההכנה:
מנקים  את המנגו מהקליפה והגרעין.
מערבלים במג'ימיקס  את החלבונים יחד עם המנגו –  למשך 3 דקות.
ממיסים את הג'לטין עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים להם את מי הקרח.
מוסיפים את הג'לטין למג'ימיקס יחד עם המנגו, הדבש, וקליפת הלימון המגורדת.
ממשיכים להפעיל לעוד 6 דקות.
יוצקים את הקרם לתבנית סיליקון עם 8 כוסיות בעומק 10 ס"מ קוטר 3 ס"מ.
מקפיאים למשך שעתיים.

הגשה:
להוציא כוסית אחת לצלחת, לצקת כפית דבש חרובים סביב הסורבה ולהניח מעל עלה נענע.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"