למה לאכול נבטים?

היתרונות העיקריים הם תרומתם לבריאות וטעמם המיוחד. בשלב המונבט הצמח מכיל פי 10-50 יותר ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים מבכל שלב אחר בחייו. בנוסף, הנבטים מאוד טעימים, פריכים ועסיסיים.  מגוון טעמי הנבטים רחב ביותר: מתוקים, חריפים, פיקנטיים ועוד. ניתן להוסיפם לסלט, לסנדוויצ'ים, לסושי ולמגוון מאכלים נוספים.

הכמות הדרושה לארבעה סועדים:

2 כוסות עדשים מונבטות
2 לימון ליים
4 ענפי סלרי
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל אדום
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
כף שמן זית
כפית מלח גס אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
הנבטת העדשים:
משרים את העדשים למשך שמונה שעות, מעבירים למסננת או למנבטה, וכל 4 שעות מעבירים את המסננת במים על מנת לתת לעדשים מצע לח. אחרי יממה העדשים ינבטו. להשאיר את תהליך ההנבטה לעוד יממה, לשטוף היטב ולאחסן במקרר בכלי עם סגירה טובה, במצב זה העדשים יכולות להחזיק כשבועיים.
קוצצים את כל המוצרים, מערבבים יחד ויוצקים את שמן הזית, מיץ מהליים והתבלינים.

לצד המנות המסורתיות של החג, חשוב להכניס מנה של בריאות שתתרום ותסייע לארוחת החג לעבור בשלום. כך נוכל לנשום לרווחה ולדעת שבחג הזה בסימן שנה חדשה הבאנו משב של שינוי לשולחן החג.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"