סלט שהוא גם ארוחה

דרושים (4 סועדים):
חצי חבילת אצות היזיקי
2 כוסות  נבטים שונים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס בזליקום
בצל
כוס קינואה מונבטת
כף מירין
שתי כפות רוטב סויה
כוס מים

לרוטב:
3 כפות חמאת שומשום
מיץ 2 לימונים
כפית מלח גס אטלנטי
כפית פלפל שחור
2 כפות שמן שומשום
כף רוטב סויה
כפית שמן צ'ילי

אופן ההכנה:

משרים את הקינואה במים לשעה ומניחים במסננת, עד שנבט מבצבץ.
משרים את האצות במים קרים עם סויה ומירין לרבע שעה, שוטפים היטב .
שוטפים היטב את הנבטים רצוי שיהיו טריים ככל שניתן.
שוטפים וקוצצים את הבזיליקום ומערבבים יחד עם הנבטים והקינואה והאצות.
קוצצים את הבצל הסגול או הלבן  לקוביות ומוסיפים לסלט.
מכינים את הרוטב בשייקר, ויוצקים מעל הסלט.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"