בשבוע שעבר,  נפל בחלקי הכבוד לארח זן מאסטר מיוחד מאוד, במסגרת אירועי "זן מסביב לשולחן" שאנחנו עורכים במתחם מידי פעם.
זן מאסטר שלא מתיימר לנפנף בתואר.
כזה שנותן לך להרגיש שאתה המאסטר
והוא נמצא שם להדריך אותך.

מארק האוטון או בשמו הבודהיסטי זן מאסטר בון האנג, קינח את ביקורו בן ה 21 יום באירופה בישראל ואצלי במתחם, נושא המפגש הפעם היה עם השאלה הגדולה "אמת" מהי?

למסע התלוותה עליו ברברה, מורת דהארמה צנועה ומקסימה ממרכז הזן בקמבריג'
ויחד הם עברו בין 7 מרכזי זן באירופה,הסבו לכולנו נחת ורצון להתמיד בתרגול
עם השאלה הגדולה: "מי אני", ועוד אחת חשובה לא פחות:" רק לא יודע".

לארוחה התקבצו להם 18 איש מקסימים רובם מתרגלי זן מבית הספר לזן קוראני "קוואן אום", ומתרגלים נוספים של ויפאסנה מבית שנטידווה-ישראל,יחד עם סקרנים ומתעניינים מדהימים.

מארק מרצה בחסד ומכניס הומור רב לסיפוריו, הוא מרבה להביא דוגמאות מחיי היום יום להסבריו על תרגול הזן,
בכל בוקר  בשעה שש תרגלנו חצי שעה מדיטציה .
מארק טוען שחייך ישתנו ללא היכר אם רק תוכל להעניק לעצמך 10 דקות ביום של תרגול מדיטציה, שווה לנסות!!!

הארוחה המפנקת הקיצית כללה: סלט אטריות אורז שחורות ,מוקפצים קייצי עם חומוסים, מיץ צלול אדמדמם, גלידת קאשיו תות.

והרי לפניכם אחד המתכונים:

סלט אטריות אורז שחורות עם ירקות של קיץ

דרושים לכמות של 4 סועדים:
חבילת אטריות אורז שחורות
סלק
2 גזרים
כוס אצות היזיקי
זוקיני
רבע כרוב ירוק
בצל
חצי כוס שקדים חצויים ללא קליפה
כף שומשום שחור

לרוטב:
לימון
2 כפות רוטב סויה אורגני
2 כפות שמן שומשום
כף שמן זית

אופן ההכנה:
מכניסים לתבנית את השקדים מפזרים קורט מלח גס אטלנטי וכפית שמן זית, מערבבים ומכניסים למייבש מזון למשך יממה. ניתן לייבש כמות גדולה ולאכסן במקרר בכלי אטום.

מבשלים את האטריות לפי הוראות על גבי האריזה, להיזהר מבישול ייתר, לאחר הבישול מסננים את הנוזלים ושוטפים תחת מי ברז .
משרים במים פושרים את אצות ההיזיקי למשך רבע שעה, מסננים ומייבשים.
מגוררים את הגזר והסלק הכרוב והזוקיני לתוך קערת הסלט ומוסיפים את הבצל הקצוץ,אצות, אטריות, תבלינים ורוטב , מערבבים ומגישים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"