דרושים (7 סועדים):
2 כוסות קינואה
7 פלפלים אדומים (רצוי אורגני)
בצל
2 שיני שום
5 פטריות שומפניון
רבע כוס עגבניות מיובשות
פלפל צ'ילי טרי
חצי כוס שקדים חצויים
כוס כוסברה שטופה ונקייה
כפית קארי מסאלה
כפית בהארט
רבע כפית מלח גס אפור
כף שמן זית
רבע כוס רוטב סויה אורגני של לימה
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
הקינואה מתאימה לשימוש בכל מתכון הקורא לשימוש בבורגול, קוסקוס או אורז.
חשוב רק לזכור שהיא מתבשלת במהירות רבה יותר מאלה – כ-10 דקות בלבד.
חשוב עוד יותר לזכור לשטוף אותה היטב לפני השימוש, אחרת תיוותר עליה שכבה עמילנית שתעניק לה מרקם רירי וטעם מריר במקצת.
את גרגרי הקינואה מניחים בקערה ושוטפים עד שהמים הופכים צלולים.
בשטיפה האחרונה מניחים במסננת ומניחים לגרגרים להתייבש מעט לפני הבישול.

שוטפים את הפלפלים ומסירים את מכסה הפלפל  בעזרת סכין , אנחנו נשתמש במכסה לכן חשוב לשמור לעליו קוצצים בצל ומאדים אותו במחבת עם כף שמן זית עד שמזהיב
קוצצים את הפטריות לרצועות דקות ומוסיפים לבצל ומערבבים
קוצצים את הכוסברה ופלפל הצ'ילי ומוסיפים למחבת יחד עם יתר התבלינים
מוסיפים את הקינואה לאחר ששטפנו ויבשנו ומערבבים לעוד 3 דקות ומוציאים מהאש
ממלאים את הפלפלים בתערובת הקינואה
מערבבים 3 כוסות מים עם רוטב הסויה
יוצקים עם כף, 3 כפות מהמים עם הסויה לכל פלפל ואת יתרת הנוזלים מניחים בסיר הבישול
מסדרים את הפלפלים בסיר הבישול ומכסים כל אחד מהם במכסה שלו ומבשלים למשך חצי שעה על אש קטנה לאחר שהבאנו לרתיחה

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"