הגרסא שלנו למשקה המחמם, הארומטי והטעים הזה. על בסיס תה ירוק וחלב שקדים!

דרושים:
תמצית תה ירוק
כפית קינמון
פרח ציפורן
גרגר הל
כפית דבש
3 כפות חלב שקדים (או יותר, לפי הטעם) – הנחיות הכנה בהמשך
כוס מים רותחים

הכנה:
מכניסים את כל הרכיבים לספל גדול או קומקום
מחכים בסבלנות 5 דקות, כדי לתת לכל הניחוחות והטעמים להתמזג
מוזגים לספל, מחבקים חזק בשתי ידיים, שואפים את הארומה עמוק ושותים בהנאה.

****************************************************

חלב שקדים:
להכין חלב שקדים זה הרבה יותר פשוט ממה שנשמע ….

דרושים לליטר חלב:

כוס שקדים מושרים ללילה ומסוננים
3 כוסות מים – אפשר פחות, אם אוהבים מרקם סמיך יותר
תמצית וניל איכותי / גרגירי וניל לפי טעם
קורט מלח אטלנטי

הכנה:
מכניסים הכול לבלנדר חזק
מערבלים עד לקבלת נוזל לבן חלק
מסננים את הנוזל הלבן במסננת / בד גבינה/ בד חיתול
ניתן לשמור בבקבוק זכוכית סגור היטב ובמקרר עד לשלושה ימים

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"