דרושים  (12 סועדים):
חצי ק' קינואה
חצי ק' עדשים
פלפל אדום
3 גזר
6 פטריות שיטאקי
4 שיני שום
2 בצל
רבע כוס אצות היזיקי
כפית כמון
2 כפיות מלח גס אטלנטי
כפית קארי
כפית פלפל שחור
כף שמן זית
5-6 כוסות מים רותחים

ההכנה:
משרים את העדשים ליממה, ומנביטים ליממה נוספת,
שוטפים היטב את הקינואה, ניתן להנביט גם אותה טרם הבישול.
שוטפים את כל הירקות,
קוצצים את הבצל ומאדים עד שמזהיב עם שמן זית,
קוצצים את הפלפל לקוביות ומוסיפים לבצל,
מגררים את הגזר, קוטמים את רגל הפטריות וקוצצים לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר,
משרים את האצות למשך רבע שעה ומוסיפים לסיר יחד עם הקינואה והעדשים והתבלינים.
מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לגובה התבשיל,
מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה קטנה ומבשלים למשך חצי שעה או עד שהמים מתאדים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"