עוד רגע אביב…..

אין כמו לשמוע את ציוצי הציפורים, יללות החתולים המחזרים והמחוזרים

להציץ על מרבדי הפרחים הטריים ולהכריז הנה עוד רגע מתחיל האביב.

גם הטבע מזכיר לעצמו בכל שנה ושנה שהנה עונה חזרה ועונה נפרדה…ומה אנחנו מעניקים לעצמנו בכדי להתחדש? לאחר שהתכרבלנו בשמיכות הפוך (ואני לעיתים אפילו נרדמת עם הבגדים..צונחת מעולפת אחרי סיום המטלות עם כל הילדים, מתכונים, סדנאות)

איזה כייף שיש ניקוי מיצים במואה במדבר .זהר צמח וילסון,תמר עדי צ'אנדרה יוגה  ואנוכי ממש ממש נרגשים לראותכם ב: 21.2, בדיוק ביום בו הלוח הסיני מכריז על עונת האביב! עונת ההתחדשות והזמן לניקוי הכבד!

ולקראת ההתחדשות יצרתי לכם מתכון אביבי ופורח.

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
חצי קילו בורגול גס
10 פטריות שיטאקי טריות
פלפל אדום
גזר
כוס כרובית קצוצה לפרחים קטנים
כוס ברוקולי קצוץ לפרחים קטנים
צרור עירית או בצל ירוק
כף רוטב סויה
כפית שמן שומשום
כפית קארי
צרור כוסברה
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים רגילים למשך רבע שעה.
שוטפים את כל הירקות, קוצצים לרצועות דקות את הגזר והפלפל והפטריות.
משרים את הפטריות עם כוס מים ורוטב סויה למשך 10 דקות
מעבירים לסיר או וו'ק את הפטריות ומאדים עד שהמים מצטמצמים לגמרי.
מוסיפים את הירקות ומקפיצים לחמש דקות, מסננים את הבורגול ומוסיפים אותו לירקות יחד עם יתר התבלינים וכוס מים ומאדים עם מכסה סגור למשך חמש דקות.
בהגשה זורים כוסברה מעל.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"