צילום: מיכל לנרט. מתוך הספר החדש שלי שיצא לאור "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן". הוצאת גפן

תבלינים מחממים מתאימים לעונת החורף. במיוחד בשעות הערב, כשהטמפרטורות צונחות פלאים בעקבות השמש השוקעת, וקרניה כבר לא מחממות אותנו… מה יותר מתאים מלהכין כוס תה צמחים ולאכול עוגת תבלינים ללא ביצים…?
הציפורן והקינמון ידועים כתבלינים מחממים הנמצאים בשימוש רב במטבח ההודי, והקינמון הוא תחליף מצויין לסוכר.

המצרכים הדרושים:
2 כוס קמח כוסמין
רבע כוס סירופ מייפל
שקית אבקת אפייה
כפית קינמון
3 פרחי ציפורן
כפית אגוז מוסקט
חצי כוס שמן זית
כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים
3 -4 בננות בשלות
רבע כוס אוכמניות מיובשות

אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים יחד, מקציפים במערבל את המצרכים הרטובים ומוסיפים להם בהדרגה את כל היבשים. מעבירים לתבנית עגולה או אינגליש קייק. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים למשך שעה.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"