הבלוג של אביטל סבג – המקום בו טעם ובריאות נפגשים
הונג קונג 2023
‘Food is about understanding nature’: Zen-inspired Israeli chef Avital Sebbag shares her plant-based food philosophy ahead of Hong Kong [...]
zoom talk סדנת בישול קשב וריכוז בשיתוף גיא בן צבי ואביטל סבג
סדנת בישול לייב עם המתכונים: משקה בלו מון, חביתת עדשים, טורטיה קמח מלא ללא חומרים משמרים [...]
מנות קיץ עם השפית אביטל סבג
לייב בזום בנושא תזונת קיץ בשיוף עמותת תעצומות למחלימים מסרטן
שיח מרתק בנושא תזונה מרפאת, לאנשים המתרפאים ממחלות
מעיין סבג מראיינת את אביטל סבג, גורו לתזונה בריאה, שפית וסופרת רב המכר "5 עונות [...]
סלט מטבוחה ביתי
גם אצלי בבית הדודות לא מגלות את כל הסודות במטבח, לכן הפשלתי שרוולים ובמשך 17 שנה אני יוצרת במטבח [...]
פירמידה אביבית עם ארטישוק
ל-4 מנות לסלט: 2 ארטישוקים 2 עלי מנגולד 6 עלי תרד 2 גבעולי בצל ירוק 2 גבעולי סלרי 1 [...]
סלט שובב וירוק אביבי
המצרכים הדרושים ל 4 מנות: חסה שלמה אמריקאית חבילת גרגיר כוס עדשים מונבטים 50 גרם טופו איכותי גזר 2 [...]
ממרח חומוס פול
צילום: מיכל לנרט גם אתם יכולים להיות שפים בתחום החומוס פול, ממרח חומוס הוא דבר קל ביותר להכנה, יש לשים [...]
עוגת תבלינים
צילום: מיכל לנרט. מתוך הספר החדש שלי שיצא לאור "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן". הוצאת גפן תבלינים מחממים מתאימים לעונת החורף. במיוחד [...]
קרפצ'יו סלק
צילום: מיכל לנרט. מתוך סיפרי החדש שיצא לאור "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן". רבות נכתב על הסלק, מהבורשט ההונגרי, לסלט סלק המסורתי [...]
משקה הקסם החורפי!
כשאנחנו מרגישים חולים, חסרי כוח וחיוניות, משקה הקסם יגביר לנו את החום הפנימי, יחזק את מערכת החיסון וינקה את [...]
ארטישוק ירושלמי (חמנית הפקעות) בפיוג'ן מרוקאי
צילום: מיכל לנרט אחד מהמתכונים הנפלאים מבית אימא. אבא שלי, שהפרידה ממנו השנה הוסיפה עוד עומק לעשיה שלי במטבח, [...]
פסטה כוסמין של יהלי
כוסמין הוא דגן עם נוכחות גלוטן פחותה וקלה יותר לעיכול מבין משפחת הדגנים. ניתן למצוא את הכוסמין בצורתו הטבעית [...]
חמין משולב עמים
צילום: נועם עופרן חמין לימי החורף חמין זו אחת המנות המוצלחות ליום חורפי, ומעניין שניתן למצוא כל מיני וריאציות [...]
מרק דלעת סתווי
המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים: חצי ק' דלעת בצל 6 פרסות 5 שיני שום כוס עדשים כתומים או [...]
טנגו קטניות – התשובה הטבעונית למסבחה
צילום: נועם עופרן הקטניות הן משפחה מבורכת הנחוצה לכולנו בתפריט היומי. הן מכילות שפע של חלבונים ובכדי ליהנות מהאנזימים [...]
כריך בריאות סתווי
לקוח מתוך הספר של אביטל סבג שיצא לאור בשנת 2013. צילום: מיכל לנרט | סגנון: אינגירד קוטנר, סטודיו ביטויים/אדי [...]
סלט עדשים מונבטות לחג
למה לאכול נבטים? היתרונות העיקריים הם תרומתם לבריאות וטעמם המיוחד. בשלב המונבט הצמח מכיל פי 10-50 יותר ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים מבכל [...]
סלט סתווי
גם על הדלעת אנו מברכים בתחילתה של שנה ועל שום מה? המילה הארמית לדלעת היא "קרא", צליל המילה דומה למילה [...]
תבשיל בורגול ופטריות שיטאקי
עוד רגע אביב..... אין כמו לשמוע את ציוצי הציפורים, יללות החתולים המחזרים והמחוזרים להציץ על מרבדי הפרחים הטריים ולהכריז [...]
שייק שתיקה חורפי
השייק שהגשנו בסדנת "שקט מרפא" של ענת צחור, מואה במדבר, דצמבר 2012 המצרכים לכמות של 2 ליטר משקה 10 תות [...]
צ'אי מסאלה של המתחם לשינוי
הגרסא שלנו למשקה המחמם, הארומטי והטעים הזה. על בסיס תה ירוק וחלב שקדים! דרושים: תמצית תה ירוק כפית קינמון [...]
לביבות פאפיה סלק בתנור
נכון שטעמן של הלביבות הקלאסיות המטוגנות בשמן טעים להפליא, אך חשוב לשנן ולהבין את הנזק הבריאותי שנגרם כתוצאה מטיגון [...]
קדירת אורז מלא ופלפלים אדומים
עונת הקדירות הגיעה, ימי החורף כבר באוויר, למרות המתיחות בדרום צריך גם לאכול בריא ולהזין את הנפש והמוח בארוחה [...]
דייסת קוואקר
החורף נחשב לאחרון העונות במעגל החיים של הטבע, לכן זה הזמן המתאים לתת לגוף להאט את הקצב, להרבות במנוחה, [...]